xev yoyo carnet B1

Aquest 2023 arriba el carnet de conduir B1 que permetrà als joves de 16 anys conduir un cotxe fins 90km/h

  • Uncategorized
  • Comentaris tancats a Aquest 2023 arriba el carnet de conduir B1 que permetrà als joves de 16 anys conduir un cotxe fins 90km/h

Després de força rumors, per fi la Direcció General de Trànsit ha anunciat l’arribada del carnet de conduir B1 per a nous conductors, en concret, per als joves de 16 anys. Aquest 2022 ha estat presentat per la DGT i serà el 2023 quan entri en vigor i amb ella es pretén afavorir la mobilitat privada a Espanya. Però, quins són els cotxes que es podran conduir amb aquest tipus de carnet?

Quin tipus de vehicles es poden conduir?

Amb el B1 els joves menors d’edat podran conduir quadricicles pesants, cotxes de 2 places de quatre rodes el pes de les quals no sigui superior als 400 quilograms. En el cas dels elèctrics, la bateria no es compta. La velocitat màxima que poden assolir els cotxes no pot superar els 90 quilòmetres per hora i podran circular tant per ciutat com per vies interurbanes. Se situen, per tant, sobre els quadricicles lleugers que també es podran conduir amb aquest carnet.

Models de cotxes que es podran conduir amb el B1

Com que fins ara aquest tipus de permís no havia existit, no s’han estat desenvolupant models concrets per a aquest perfil i per tant, l’oferta està força limitada de moment. Per això, no hi ha gaires opcions a l’hora d’escollir vehicles que estiguin dins de l’homologació L7e i que superin la categoria de quadricicle lleuger.

Un és el XEV YOYO. Aquest cotxe 100% elèctric, únicament mesura 2,53 m. de longitud i un escàs 1,5 m. d’ample, per això és ideal per circular en zones urbanes i desplaçaments interurbans. Es tracta d’un biplaça, per tant podràs viatjar amb un company al teu costat.

Es tracta d’un vehicle que pesa 522 quilos i un motor de 10 CV de potència, amb certs cims que poden assolir els 15 CV. La bateria és de 10,3 kWh amb un consum de 7,4 kWh/100 km i es pot recarregar en només 4 hores en una presa domèstica. La seva autonomia és de 150 quilòmetres i pot assolir una velocitat de 90 quilòmetres per hora. Entre algunes de les comoditats que ofereix hi ha la de poder accedir i arrencar sense clau, sistema d’aire condicionat i display multimèdia tàctil.

Amb aquesta mesura adoptada per la DGT s’estima que al voltant d’un milió de joves que tinguin entre 16 i 18 anys podran accedir cada any a aquest tipus de cotxes i per tant, moure’s i traslladar-se amb un vehicle molt semblant a un cotxe. Una cosa imprescindible per a aquells que viuen en zones rurals, poc poblades o en aquelles on el transport públic no és massa eficient i per a desplaçaments urbans.

Back to top