Blog

Latest Industry News

ligier coche sin carnet

Requisits per conduir un cotxe sense carnet

En els últims temps els microcotxes o cotxes sense carnet han anat adquirint molta popularitat. De fet, aquest vehicle de quatre rodes permet conduir sense ni tan sols comptar amb el carnet necessari per a això, encara que sí una llicència de ciclomotor denominada AM, sent la solució perfecta per a totes aquelles persones que no han complit la majoria d’edat però tenen més de 15 anys i que necessiten realitzar a diari una sèrie de desplaçaments urbans i de proximitat. També estan pensats per a persones que per qualsevol raó no volen disposar d’un carnet de conduir, però sí que poden realitzar, per la seva rapidesa, l’obtenció de la llicència de ciclomotor en una autoescola.

Requisits per conduir un microcotxe

Però tot i que es pot conduir aquest tipus de cotxes sense comptar amb el carnet B, el cert és que el conductor ha de tenir en el seu poder el permís de ciclomotor AM o de quadricicle lleuger AML. Per aconseguir tots dos cal que com a mínim es tinguin 15 anys d’edat, s’hagi passat una prova psicotècnica i s’hagi superat un test de 20 preguntes proposat per la Prefectura de Trànsit. Amb aquests requisits ja es pot realitzar la prova pràctica necessària per aconseguir la llicència, bé amb ciclomotor o amb microcotxe.

Què són els microcotxes?

Amb tot això clar, ara toca el moment de saber què és en realitat un cotxe sense carnet. Es tracta d’un vehicle de quatre rodes dins de la categoria quadricicle lleuger i la velocitat màxima del qual no supera els 45 quilòmetres per hora.

Tenen un motor dièsel de 6Kw de potència i 2 cilindres d’ aproximadament 500 cc. La seva capacitat és per a dos ocupants i disposen d’ un gran maleter.

El radi d’acció d’aquests cotxes també està limitat d’igual manera que succeeix amb un ciclomotor. Això implica que es poden conduir per ciutat i també per carreteres convencionals, tot i que en aquest últim cas s’ haurà de fer servir el voral si és transitable i envair la carretera el mínim possible. La seva utilització per autovies i per autopistes està prohibit totalment.

Ligier JS60 Sport Ultimate

ligier js60 sport utlimateUn exemple de cotxe sense carnet és el Ligier JS60 Sport Ultimate. Les seves cures acabades, el seu equipament esportiu, la seva comoditat i el seu atrevit disseny, converteixen aquest cotxe en un dels preferits per gent de totes les edats. De fet, cal tenir en compte que el segment de persones que condueixen aquests cotxes sense carnet és molt ampli.

Per exemple, els més joves els prefereixen per la seva comoditat i seguretat que ofereixen davant una motocicleta. Les dones d’entre 30 anys i 45 i de classe mitjana alta, també es decanten per aquest tipus de vehicles, igual que gent de l’àmbit rural i amb una edat compresa entre els 45 i els 65 anys d’edat.

Però sens dubte, són els més joves els que trien aquest model de cotxe francès, ja que compta amb un equipament d’allò més modern, amb pantalla tàctil, USB, Bluetooth, altaveus de gran qualitat, càmera de visió posterior, CarPlay o AndroidAuto, i amb un gran equipament, entre d’altres, l’aire condicionat i la direcció assitida … Sens dubte, un cotxe pensat per moure’s amb llibertat i sense necessitat de carnet de conduir.

Deixar comentaris

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top