Blog

Latest Industry News

seguridad ligier

La seguretat a Ligier i Microcar

Entre els cotxes sense carnet disponibles al mercat, Ligier i Microcar són dos noms propis de garantia. Un dels seus atributs principals és la seguretat, tant activa com passiva, que proporciona als seus usuaris.

Aquests quadricicles lleugers es poden conduir des dels quinze anys, necessiten llicència de ciclomotor, motiu pel qual Ligier Group extrema la seva tasca de recerca i desenvolupament en matèria de seguretat i protecció. De fet, lidera els estàndards en aquest àmbit en el sector.

La seguretat a Ligier i Microcar

Davant d’altres vehicles de mobilitat lleugera —ciclomotors, patinets, bicicletes…—, aquests vehicles sense carnet compten amb un gran avantatge: ¡disposen de xassís! Aquest tret els fa més atractius per a un segment de públic que prioritza la protecció personal en adquirir-los. Addicionalment, Ligier Group impulsa altres importants avenços en aquest camp.

Què és la tecnologia Ixotech?

La cadena de producció d’ aquesta companyia inclou noves tècniques industrials específiques que augmenten l‘ automatització del procés productiu. Gràcies a això, la fiabilitat de cada vehicle en carretera millora significativament.

Enumerem els principals avenços aplicats:

  • Assemblatge més precís. Una plataforma robotitzada optimitza la realització de cada peça de la carrosseria.
  • Robots de soldadura. Les peces d’ alumini s’ acoblen amb més fiabilitat i millor rendiment.
  • Muntatge 100 % automàtic. La carrosseria i el xassís es munten sense intervenció humana gràcies a la nova cadena de soldadura i enganxat.
  • Modelatge millorat i materials seleccionats. La nova cadena productiva augmenta la precisió en modelar els components de la carrosseria en ABS. A més, s’utilitza un material lleuger que resisteix a la perfecció els petits impactes i ofereix un manteniment molt senzill.

Quins dispositius de seguretat diferencials inclouen aquests cotxes?

Els quadricicles Microcar i Ligier sempre inclouen cinturons de seguretat l’ancoratge dels quals resisteix el desgavell més d’una tona. Aquest indicador suposa pràcticament un 160 % més de l’exigit per la llei. A més, inclouen de barres antiintrusió i panells de portes reforçats.

Addicionalment, porten llums led diürnes davanteres i la il·luminació dels seus fars lenticulars DRL s’aprecia en qualsevol condició meteorològica i, a més, presenta una major grandària. La visibilitat en conduir és, així mateix, òptima: l’ amplitud dels vidres i el lloc ergonòmic del conductor eliminen els punts cecs.

La desacceleració en frenar de gairebé 1G, possibilitada pels seus quatre enormes frens de disc i els amortidors de doble efecte amb molls de flexibilitat, que augmenten l’adherència, completen aquestes prestacions.

El colofó a la protecció és la carrosseria en ABS amb memòria de forma i màxima absorció d’ impactes.

Realització de Crash Test

Tot i que la normativa europea no ho exigeix, aquests cotxes sense carnet són sotmesos a aquestes proves de cotxe amb maniquí instrumentat a 45 km/h. Els resultats obtinguts en aquestes proves, que realitza l’ empresa de certificació ADIGSA, són comparables als que obtenen els automòbils convencionals. La seguretat és màxima!

Deixar comentaris

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top